Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: BBNC 'Zwoele zomeravonden' is een eerbetoon aan de heldere Scandinavische zomeravonden. Hanna neemt je mee in een dromerige wereld waar alleen je fantasie bepaalt hoe je hem inkleurt. Ontdek nieuwe, prachtige illustraties van betoverende tuinen, onderwaterwerelden, sterren hemels, fantastische portretten en veel meer moois. Geniet van de Scandinavische avonden en kijk hoe de zon ondergaat en sterren het prachtige landschap van 'Zwoele zomeravonden' verlichten. Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller ' Dagdrömmar', die als eerst werd uitgegeven in Zweden. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren '70 toe. Uiterlijk: Het is een mooi stevig ingebonden boek met een harde kaft. Daardoor is het een erg stevig boek en dat straalt het ook echt uit. Het boek is zalm rosé van kleur met de titel van het boek in een gouden kleur. Op de voorkaft staat kleurplaat in de sfeer van het boek. Het prikkelt je om meteen te gaan kijken hoe de rest van het boek eruit ziet. Zodra je het boek gaat bekijken sla je stijl achterover. Wat een fantastische mooie kleurplaten staan hierin. Je ervaart de platen echt als een mooie zwoele zomeravond. Kwalitiet: Het papier is van super kwaliteit. Het is lekker glad papier waarop je met heel veel verschillende kleurpotloden erg lekker kunt kleuren in dit prachtige boek. Wat erg prettig is dat het papier zelf niet al te gek dik is maar wel erg stevig. Zelf blenden en doezelen kun je erg goed op dit papier doen. 1 heel groot voordeel vond ik zelf dat ik heel erg fijn met de soft pastel krijtjes van de Action kon werken. Resultaten: Uit mijn vaste kleur team van Nathascha kleurt budget hebben Stefanie van Leeuwen en Jessica van der Velden de platen voor jullie gekleurd deze ronde. Deze keer hebben ze 5 mooie kleurplaten gedaan met potloden en gelpennen. Hieronder lees je hun bevindingen.
Zwoele zomeravonden - Hanna Karlzon
Plaat 1:  Gekleurd met de 30 colour pencils van de Action. Persoonlijk vond ik dit geen fijne potloden, ze zijn erg stug en je kunt ook moeilijk mengen. Deze potloden zijn ook heel licht gepigmenteerd, ook de verschillende kleurtinten was moeilijk tot niet te zien. Ze geven bijna geen pigment op het papier af, waardoor je echt meerdere lagen over elkaar heen moet doen om kleur te krijgen. Omdat deze potloden weinig tot geen kleur afgeven is het kleuren op dit stevige papier niet erg fijn. Dit komt vooral omdat je meerdere lagen moet aanbrengen.
Plaat 2: Gekleurd met de Davinci potloden en mini gelpennen van de Action de achtergrond met de soft pastel krijtjes (van Eyck) van de Action gedaan. De potloden waren heel fijn, je kon er zowel heel dik en donker mee kleuren als heel licht, zo kreeg je 2 effecten.  Dit was vooral voor de bloemen heel erg fijn.  Ik heb de sier elementen en stipjes van kleurplaat met gel pennen gedaan, op zich ging dat goed. Alleen moet je goed de kleur in de gaten houden wand je grijpt snel naar de verkeerde kleur.    Om het geheel verder de op te fleuren heb ik  pastel krijt gebruikt voor de achtergrond. Ik kwam erachter dat je met het pastel krijt gewoon over het gekleurde heen kan gaan, daar zie je helemaal niks van. Behalve bij het stukje wat ik met de gelpennen heb gedaan, doordat er deukjes in het papier zit van de gelpennen blijft hier het poeder wat inzitten. Door te blazen is dit ook opgelost.
Plaat 3: Gekleurd met de gelpennen van de Action. Zeer fijn om in dit boek mee te werken. De gelpennen drukken niet door en lopen ook niet uit, dit is heel erg prettig. Het papier is hier heel erg geschikt voor.
Plaat 4: Gekleurd met de Faber Castell kleurpotloden (het rode doosje) Kleuren super fijn op dit papier. Geven ruim voldoende kleur af en ze glijden erg makkelijk op het papier. Omdat het papier erg stevig is kun je er ook heel erg goed op mengen wat heel erg fijn is en prettig werkt.
Prijs  & verkooppunten Dit prachtige boek is tussen de € 10.02 & € 14,99 te koop bij de volgende verkooppunten: BBNC: Klik hier! Bol.com: Klik hier! Discountoffice: Klik hier!
Plaat 5: Gekleurd met de Staedtler noris club kleurpotloden. De potloden zijn heerlijk om mee te werken in dit boek. Ook mengen gaat fantastische, ze krijgt een hele mooie heldere kleur afgifte. Je hoeft helemaal niet hard te drukken om een mooie kleur op het papier te krijgen. De achtergrond heb ik gekleurd en bewerkt met babyolie en een watteschijfje.