Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: BBNC Uitgever: In 'Het Tropisch Regenwoud' neemt kunstenares Julia Woning je mee op een unieke ervaring tussen prachtige regenwouden en oerbossen. Raak verdwaald in een dichtbegroeide jungle en spot ondertussen de mooiste flora en fauna in het soortenrijke ecosysteem ter wereld. Dwalend door laaglandregenwoud, bergregenwoud en nevelwouden kom je in aanraking met de lokale bevolking: boomkikkers, eekhoorns, olifanten, apen, tijgers, leguanen, boomslangen, toekans en vele andere vogels, vlinders en insecten. Hoog in het woud vind je prachtige begroeiing: bromelia's, klimcactussen, orchideeën en lianen. Laat Julia Woning je meevoeren naar de mooiste verborgen plekjes en ontdek de schoonheid van het tropisch regenwoud. Auteur: Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames-schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. Haar inspiratie komt overal vandaan: tijdens een ontbijt met haar kinderen of bij een kopje thee kunnen de gekste ideeën opborrelen. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken voor volwassenen en Dierenkleurboek uit. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op Klik hier!. Uiterlijk: Het is echt een super groot boek waar je niet omheen kan. Je wordt meteen meegezogen na de jungle. Op de kaft staat letterlijk de jungle afgebeeld. Je ervaart de schoonheid met al de kleuren, dieren en planten die je in de jungle terug kunt vinden. Kwaliteit: Het boek is van heel stevig papier gemaakt. De bladzijde zijn enkelzijdig bedrukt. Ik vind het geweldig dat de kleurplaten echt over heel de pagina is getekend is. Door de dikte en het feit dat dit boek enkelzijdig bedrukt is kun je echt met alles erin kleuren. Als het zou doordrukken is er niks aan de hand. Wij hebben besloten dit boek alleen met kleurpotloden te gaan proberen. Resultaten: Deze ronde hebben Nathascha kleurt budget en Petra Bartelen dit boek getest. Hieronder kun je onze creaties bewonderen en onze bevindingen terug lezen. . .
Tropisch regenwoud
Opdracht 1: Gekleurd door Nathascha kleurt budget met de Marco raffine potloden. Achtergrond gedaan met de Derwent pastel potloden. (heb een paar losse) Wat een genot om met deze potloden op dit papier te kunnen en mogen werken echt zo fantastisch. De potloden glijden erg soepel over het papier. Het dekt super goed. Achtergrond met pastel potloden van Derwent gedaan. Is een wat duurder merk. Gaat perfect zelfs de kleuren onderling mengen gaat erg goed.  
Opdracht 2: Gekleurd door Petra Bartelen met Staedtler ergo soft potloden. Deze potloden kleuren erg prettig. Je kunt goed variëren om van licht na donker te kleuren. Het is erg fijn dat het wat dikker papier is daardoor kleurt het erg makkelijk weg. Persoonlijk vind ik het fijner om er iets onder te hebben zoals een snijplank of een boek. Dat kleurt voor mij veel fijner, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ik kleur zelf op de bank en niet aan de tafel.
opdracht 3: Gekleurd door Petra Bartelen met het Bruynzeel keverblik. Deze potloden kleuren ook erg fijn op dit heerlijke papier. Zelf houd ik van wat lichtere kleuren dus laat het potlood net het papier raken zodat er licht kleur op komt. Deze plaat is door de oppervlakten zeer geschikt voor potloden. Tekening is echt fantastisch mooi en een genot om te kleuren.
Prijs  & verkooppunten Dit boek is onder andere te koop op de volgende verkooppunten: Het boek kost € 14,99 Bol.com: Klik hier! Ruan creatief: Klik hier!
Eigen mening: Wow wat een ontzettend mooi boek. Zeker een aanraden voor de mensen die van de natuur en hun dieren houd. Zelf vond ik het verrassend dat ik het boek zo leuk vond. Zeker toen ik erin begon te kleuren vond ik het geweldig. Ik vind dit echt een boek om heerlijk een vakantie gevoel bij te krijgen. Ik ben dan ook erg blij dat ik hem in mijn collectie heb.  
Opdracht 4: Gekleurd door Petra Bartelen met de Guang Hui potloden. Wauw wat een hele fijne potloden zijn dit zeg. Ze kleuren heel erg mooi. De combinatie papier en potlood is heel erg goed. Ik denk als je deze gaat bewerken met een doezelaar en geurloze terpentine dat je een nog mooier resultaat gaat krijgen. De kleuren komen dan nog meer omhoog.