Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Vormgeving en uiterlijk: Deze leuke set krijg je in een plastic hoesjes. De inhoud van deze set is 20 viltstiften. De viltstiften zijn in de kleur die het op het papier moet afgeven. Op de plastic hoes is ook een mooie kleurrijke tekening te zien. Productinformatie: STAEDTLER Noris Club 326 - Set 20 Kleurstiften. Plastieken etui met 20 geassorteerde kleuren. Stabiele, drukbestendige punt. DRY SAFE - kan dagenlang open liggen zonder uitdrogen. Inkt op waterbasis met levensmiddelenkleurstof Geventileerde dop. Uit wasbaar uit de meeste textielsoorten. Lijnbreedte ca. 1,0 mm. Kleuren: Dit is een set van 20 kleuren. De keuze is hierdoor wel wat beperkt. Alle basis kleuren vind je terug in deze set. Voor variatie in kleurtinten kom je als snel te kort met deze set.   Gebruik: Over het algemeen genomen werken de stiften erg fijn. Door de gladde structuur liggen ze makkelijk in de hand. Op de meeste papier soorten drogen ze snel en vrijwel streep loos op. Alleen op karton voel je een licht korrelig effect. Ze drukken op bijna alle papiersoorten door, je moet dus uitkijken met boeken die dubbelzijdig zijn bedrukt. Min puntje is dat veel kleuren donkerder uitpakken op papier, het komt niet goed overeen met de kleur van de stift. Dat vind ik erg jammer, je verkijkt je eigen hierop en dan komen de kleuren niet zo uit zoals je voor ogen had. Resultaten: Ik heb voor jullie 4 compleet verschillende soorten papier uitgeprobeerd met deze stiften. Hieronder lees je per soort mijn bevindingen.
Plaat 1 Geprinte kleurplaat (opdracht van een kleurgroep op Facebook) Zelfs op gewoon print papier doen deze stiften het geweldig. Ze drogen snel en vrijwel streep loos op. Ook geeft het geen korrelig effect, hier was ik wel bang voor in het begin. De stiften drukken alleen wel heel erg door, omdat het een geprinte kleurplaat is vond ik dit absoluut niet erg.
Plaat 2 Kleurplaat uit Nieuwe mandalakleurcreaties. Deze stiften glijden zo fijn op dit papier. Zo drogen mooi gelijkmatig en streep loos op. Ook krijg je een mooi glad effect wat erg prettig is. Nadeel is wel dat ze erg doordrukken, omdat het boek enkelzijdig bedrukt is, is dit geen enkel probleem.
Plaat 3 Kleurplaat ui de Kleurglossy nr. 5. Het kleuren met deze stiften in dit tijdschrift ging erg fijn. De stiften drogen snel en bijna streep loos op. Je krijgt een licht korrelig effect, dit vind ik zelf niet erg storend. Wel drukken deze stiften wat door, ik had er ook bewust voor gekozen deze plaat te kleuren. Omdat de plaat die er voor staat absoluut niet mijn smaak is, daarom vond ik het doordrukken ook niet zo heel erg in dit dubbelzijdig bedrukt tijdschrift
Plaat 4 Kleurplaat uit het boek kleurtechnieken workshop van Julia Woning. De stiften kleuren redelijk in het boek, het is vrij dik papier bijna karton. Je krijgt een licht korrelig effect, en je blijft de strepen van het kleuren ook wel wat zien. (komt door de grote oppervlakten denk ik) De stiften drukken niet door, dit is erg fijn want op de achterkant stond nog de nodige uitleg over het werken met viltstiften.
Prijs & verkooppunten: De Staedtler viltstiften zijn tussen de € 6,99 & € 11,99 te koop bij de volgende verkooppunten: Discountoffice: Klik hier! Boekenvoordeel: Klik hier! Bol.com: Klik hier!