Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Vormgeving en uiterlijk : Staedtler Je krijgt deze grote set fineliners in een kartonnen doosje aangeleverd. Op de voorkant stond een mooie plaat van Johanna Basford. Als je dit zo ziet krijg je meteen zin om te gaan zitten kleuren. De fineliners zitten in een mooie handige plastic doos. Die je makkelijk open kunt krijgen. Doordat je de bovenkant na achteren kunt klappen blijven deze erg mooi op je werkblad staan. De fineliners zijn driehoekig waardoor deze erg makkelijk in de hand liggen. Zelf voor mensen die een beperking aan de hand(en) hebben zijn ze ergonomisch, waardoor ze erg makkelijk kleuren. De fineliner is erg basic gehouden. De kleur van de stift zelf is lichtgrijs op de voorkant staat de tekst Staedtler triplus fineliner dry safe. De doppen hebben de kleur die de stift afgeeft. Productinformatie: Opstelbare Staedtler Box met 10 briljante kleuren. Driekantige fineliner met superfijne, in metaal gevatte punt. Ergonomische, driekantige vorm voor ontspannen en comfortabel te schrijven. DRY SAFE - kan dagenlang open liggen zonder uitdrogen. (Test ISO 554) Inkt op waterbasis. Uitwasbaar uit de meeste textielsoorten. PP lichaam garandeert een langere levensduur. Lijnbreedte ca. 0.3 mm. Kleuren: Deze 2de ronde heb ik de grote set van 36 fineliners mogen ontvangen van Staedtler. Door deze grote set heb je ook een grote keuze mogelijkheid en variatie in kleuren. In deze set zitten 30 gewone kleuren en 6 neon kleuren. Ook in deze grote set is het zo dat de kleuren op papier niet altijd overeen komen met die kleur die op de dop staat. Dit is erg jammer op deze manier wil je nog wel eens misgrijpen, je denkt een lichte kleur te pakken en het valt donker uit. Ik heb een pakje van 10 verschillende kleuren mogen ontvangen. Dit zijn echt de basis kleuren. Wat wel erg jammer is dat sommige kleuren iets anders op papier opdrogen als de kleur van de dop. Deze set is erg leuk om te beginnen. Omdat ik maar 10 kleuren had was het soms wat moeilijk afwisselen. In de grotere dozen heb je daar geen last van. Daar heb je dan ook veel meer keuzen mogelijkheden in. Gebruik: IIk heb een doos van 10 verschillende kleuren mogen ontvangen. Dit zijn echt de basis kleuren. Wat wel erg jammer is dat sommige kleuren iets anders op papier opdrogen als de kleur van de dop. Deze set is erg leuk om te beginnen. Omdat ik maar 10 kleuren had was het soms wat moeilijk afwisselen. In de grotere dozen heb je daar geen last van. Daar heb je dan ook veel meer keuzen mogelijkheden in. Resultaten:
Plaat1 Kleurkaart De enige echte dikke dames kleurkerstkaarten. Zoals de naam al zegt zijn deze fineliner bedoeld voor kleine oppervlakte. Door de grote vlakken krijg je kleurverschil en het dekt niet altijd in een keer goed. De fineliners drukken iets door. Ik vond dit niet storend omdat je de tekst op de kerstkaart nog goed kon lezen, en je kerstgroet zonder dat het hinderlijk is erbij kan schrijven
Plaat 2 Kleurplaat uit De enige echte mandala kleuragenda 2017. Wauw super prettig om mee te werken op dit papier. Druk absoluut niet door. Wat erg prettig is in een agenda omdat je ook je afspraken er in kwijt moet. Voelt lekker glad aan droogt snel op. Deze fineliners zijn een echte aanrader om in deze agenda mee te gaan kleuren.
Prijs & verkooppunten: De Staedtler triplus brilliant colours (10 stuks) zijn te koop vanaf ca. € 6,- tot € 12,- bij diverse websites (hieronder de 2 goedkoopste): De Staedtler triplus briljant colours (36 stuks) zijn te koop bij Bol.com en de boekenvoordeel. Je betaalt dan ongeveer € 25 euro voor een set van 36 fineliners Nicesupplies.nl: Klik hier! Schooldirect.nl: Klik hier! Bol.com voor €20,99: Klik hier! Boekenvoordeel voor €24,99: Klik hier!
Plaat 3 Kleurplaat uit Lidl relax art Mandala dromen. De oppervlakten waren te groot om ze goed te kunnen inkleuren met de fineliners. Door de grote oppervlakten dekte de fineliners niet goed en krijg je een korrelig effect. Dit is erg jammer. Ook drukt het behoorlijk door, wat jammer is omdat je nu de plaat op de achterkant niet kunt kleuren.
Plaat 4: Kleurplaat uit fluor kleurboek fantasy van de Lidl. Deze fineliners zijn super geweldig om in dit kleurboek je eigen te kunnen uitleven. Omdat het superdunne lijntjes zijn is dit perfect te doen met fineliners. Door de ruime keuze aan kleuren, maak je er ook echt een mooi sprookjes tafereel van. De fineliners drogen snel en mooi egaal op en drukken absoluut niet door.
Plaat 5: Geprinte kleurplaat van het internet op 120 grams papier van de Bruna. Ook op dikker print papier werken deze fineliners echt geweldig. Ik heb expres een heerlijk priegel mandala gekozen zodat ik echt kon kijken hoe de fineliners dit aankonden. Geweldig door de extreem dunnen punt van 0,3 mm wat net wat dunner is dan de standaard fineliners gaat dit super goed. De fineliners drukke wel wat door maar dat is bij een geprinte plaat absoluut niet erg. Je krijgt een mooi glad en dekkend geheel.
Plaat 6: Kleurplaat uit het boek Mindful kleuren voor volwassen. Echt super fijn papier om hier met fineliners op te werken. Juist omdat de plaat bewerkelijk is kun je hier met fineliners perfect mee werken. De fineliners drogen snel en vrijwel egaal op. Ze drukken wel licht door maar omdat het enkelzijdig bedrukt boek is geeft dit niks. Al met al een erg fijne set.
Eigen mening: Ik vind deze set geweldig. Door de driehoekige vorm liggen ze geweldig in de hand en kleuren daardoor erg prettig. Je hebt een ruime kleurkeuze. Minpuntje is wel dat niet alle kleuren goed overeen komen met de dop. Je denkt een lichte kleur te pakken en op papier komt deze donker uit. Ik vind het wel een set die erg handig is om te hebben juist omdat de punt net iets dunner is dan van andere merken.