Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Akasha Mandala’s kleuren is een beetje als koken: een beetje meer zout als het te flauw is, een beetje crème fraîche om het te verzachten. Met kleuren is het hetzelfde: een beetje groen om het op te frissen, een beetje roze om het te verzachten. De mandala is een sleutel tot creativiteit. Zelfs al ben je helemaal geen kunstenaar maar je wilt toch met kleuren en vormen spelen, dan is dit boek perfect. Je bent helemaal vrij om de kleuren te gebruiken die je mooi vindt. Alles kan! Naast de vele in te kleuren mandala’s wordt in dit boek een korte uitleg gegeven over de techniek van kleuren om diepte, spanning en glans aan de mandala te geven. Auteur: Nadat Monique Michel is gestopt met de kunstacademie is zij verdergegaan als autodidact en heeft zij vele technieken onderzocht. De mandala is voor haar een onuitputtelijke bron van onderzoek, inspiratie en plezier. Monique werkt als docent. Uiterlijk: De omslag van dit boek heeft een mooie zachte kaft. Op de voorkaft staat een geweldige mandala de voor ¾ is ingekleurd, met de meest mooie en heldere kleuren die je je kunt indenken. ¼ van de mandala is leeg gelaten. De achtergrond kleuren zijn zacht groen met oranje. De titel en auteur van het boek zijn geschreven met geel, wit en oranje letters. Het boek trekt door de vele kleuren meteen je aandacht en doet iets met je. Kwaliteit: Ik vind de kwaliteit echt super geweldig, omdat je begint met een stukje uitleg over mandala kleuren. Ook is er aandacht voor bepaalde kleurtechnieken zoals hoe kleur je van donker na licht, of hoe maak je goud of zilver effect, hoe kun je edelstenen of bloemen inkleuren enz. Wat ook super handig is dat er verschillende mandala`s ook in kleur instaan met daarna de ongekleurde versie, zo heb je inspiratie of een voorbeeld wat je kunt gebruiken voor je eigen mandala Dit boek is gemaakt op niet al te dik papier, ze hebben het boek wel enkelzijdig bedrukt. Dit is erg fijn wat nu kun je echt met alle materialen je hart ophalen en je creativiteit de vrij loop laten gaan, of het nu doordrukt of niet het maakt helemaal niks uit omdat de achterkant lekker wit is. Resultaten: Deze ronde heeft Ingrid de Wit uit mijn vaste kleurteam van Nathascha kleurt budget de kleurplaten ingekleurd voor jullie. Zij heeft 4 totaal verschillende materialen gebruikt. Hieronder de resultaten en haar bevinding. .
Mandalakleurboek kleur jezelf blij
Plaat 1:  Gekleurd met de Color map peps kleurpotloden. (Deze zijn via internet gewoon te bestellen.) Het is erg fijn om met deze potloden te kleuren, het papier is dik genoeg om heerlijk met de potloden je eigen uit te kunnen leven. Je krijgt een geweldig goede kleurafgifte op het papier te zien en de kleuren zijn lekker helder en fel van kleur.  
Plaat 2: Gekleurd met de mini gelpennen van de Action. Wat kleurt dat heerlijk en snel weg. Het papier is van goede dikte waardoor de gelpennen prettig werken en het absoluut niet doordrukt. Wat ook erg prettig is dat de mooie zwarte lijnen goed zichtbaar blijven, dit is lang niet altijd het geval met gelpennen, juist omdat deze vaak nog wat uitlopen. Erg fijn papier waar de kleuren van de gelpennen echt van je papier afknallen.
Plaat 3: Gekleurd met de Stabilo 68 & 88. Deze fineliners en stiften kleuren geweldig goed op dit papier weg. Je krijgt een mooi egaal effect en het voelt bijna glad aan. 1 klein minpuntje is dat de fineliners en stiften wel wat doordrukken, omdat het papier enkelzijdig bedrukt is is dit gelukkig dus geen enkel probleem. De fineliner en stiften drogen snel en erg mooi op, dus echt een aanraden om met deze producten in dit boek te gaan werken. De kleuren zijn zo fel en helder het lijkt wel of je wordt meegenomen in de felle kleuren.
Prijs  & verkooppunten Dit mooie boek is voor € 16,50 te koop bij de volgende verkooppunten. Akasha uitgeverrij: Klik hier! Onderwijsboek.nl: Klik hier! Paagman: Klik hier!
Eigen mening: Ik vind dit een super mooi boek. Er is veel variatie in de kleurplaten. Ook is het super prettig dat er gekleurde voorbeelden instaan ter inspiratie. Een groot pluspunt vind ikzelf dat er verschillende kleurtechnieken staan uitgelegd, waar je vast en zeker mee uit de voeten kan door er heerlijk mee te gaan zitten oefenen. Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden aan andere keurders die super veel van mandala`s houden.
Plaat 4: Gekleurd met de Staedtler aquarel kleurpotloden van de Boekenvoordeel. Deze waterkleurpotloden werken heel erg prettig op dit papier. Het is niet te dun zodat het scheurt maar ook zeker niet te dik zodat het water erop blijft liggen. Dit papier neemt het water wat je gebruikt goed op. Je blijft wel aan de achterkant zien dat je met water hebt gewerkt omdat het papier wat opkrult. De kleuren komen mooi en intens over en het geeft een superleuk effect.