Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Dutchbook Uitgever: Mandala`s voor Volwassenen Urenlang kleurplezier met dit blok vol 72 prachtige mandala`s. Auteurs: Dit mooie kleurblok wordt samen gesteld door 4 auteurs namelijk: Ellen Wolters (Ellenstraties) Sabine van Ee (Sabine Design) Mireille Westerduin (Colour by mi) Marieke Raterman (Monnicken Werken) Uiterlijk: De omslag is voorzien van een gekleurde mandala die erg stoer over komt deze ronde. Je hebt een paarse balk met in het wit mandala geschreven, op het einde is er een rood rechthoekje met in het wit het woord fun erin. Onderaan de omslag is eer een geel blok met daarin de tekst mandalas voor volwassenen in 6 verschillende talen. Het is een mooi vierkant boek geworden wat echt wel je aandacht trekt door het stoere uiterlijk. Kwaliteit: Deze blokken zijn gemaakt van niet al te dik papier. Dus je moet wel erg bewust je materialen gaan uitkiezen om mee te kleuren. Je loopt het risico dat bepaalde materialen kunnen gaan door drukken. Wat wel heel erg fijn is dat er een stands rand bovenaan de pagina hebben gemaakt. Zo kun je de mandala`s eruit sturen, dit kan makkelijker zijn met kleuren en nadien kun je deze leuk in een lijst ophangen. Resultaten: Deze ronde hebben Nathascha kleurt budget en Ingrid de wit dit leuke boekje geprobeerd. Hieronder kun je onze resultaten zien en lees je onze bevindingen. . .
Mandala fun paars najaar 2017/2018
Opdracht 1: Gekleurd door Nathascha kleurt budget met de paper mate kleurpotloden van de Action. Deze potloden geven een erg mooi kleurpigment af op dit niet al te dikke papier. Ik heb deze potloden bewerkt met geurloze terpentine en een doezelaar. Hierdoor komt de kleur nog meer na voren en krijg je een erg leuk kleurverloop. Dit kun je erg goed terug zien bij de bloemen. Voordeel is dat de geurloze terpentine niet doordruk als je een doezelaar gebruikt. Dit droogt ook erg snel op zonder dat je dit terug kunt zien. Een erg fijn en goedkoop potlood werk perfect werk in dei super leuke en goedkope boek.  
Opdracht 2: Gekleurd door Ingrid de wit met de Guang Hui potloden van AliExpress. Achtergrond bewerkt met budget oogschaduw. (Denk hierbij aan de goedkoopste van het Kruidvat/Etos of Action enz.) De potloden geven een erg heldere kleur af, jammer dat ze niet helemaal dekkend zijn. Dit kun je oplossen door te doezelen of te blenden. De grote stukken en de achtergrond is gedaan met oogschaduw. Wauw wat een leuke effecten krijg je hiermee. De plaat krijgt nu een extra tintje waardoor hij echt af is.
opdracht 3: Gekleurd door Ingrid de wit met de premium gelpennen van de action. Achtergrond met oogschaduw bewerkt. Deze gelpennen kleuren erg fijn op dit papier. Wel jammer is dat ze niet helemaal dekkend zijn. Maar toch vind ik dat het redelijk eindresultaat geeft. Achtergrond gedaan met oogschaduw dit gaat verrassend goed.
Prijs  & verkooppunten Dit boek is voor € 1,00 te koop bij de Action. Hoelang het nog verkrijgbaar is dat is altijd een verrassing bij de Action. Ook is dit boek voor €7.95 te koop bij de uitgever. Je krijgt ze dan in een set van 3 verschillende. Dutchbook: Klik hier!
Eigen mening: Mijn algehele indruk van dit boek is super goed. Er staan erg leuke platen in waardoor ik dit boekje zeker zou aanschaften. Wel zou ik deze blokken alleen gebruiken voor kleurpotloden i.v.m. met het doordrukken. Ik vind het wel erg jammer dat je niet kunt terug vinden welke auteur de tekening heeft gemaakt. Tip misschien heel klein onder in een van de hoeken de naam van de auteur te melden. Zelf vind ik het erg leuk om van alle auteurs werk te kleuren. Nu weet ik niet van wie ik wel of geen platen gekleurd heb, het kan goed zijn dat ik nu alle platen van 1 auteur heb gebruikt. Je kunt super veel leuke materialen gaan gebruiken in dit blok. Verder echt een schitterend boek om in mijn collectie te hebben.
Opdracht 4: Gekleurd door Ingrid de wit met de Staedtler viltstiften van de Boekenvoordeel. Op zich kleuren de stiften erg fijn. Het is wel erg jammer dat het korrelig wordt en ze doordrukken. Ik kwam daar op een vervelende manier achter. Ik was al aan een plaat bezig met potloden de achterkant van deze plaat. Toen ik merkte dat het doordrukten kon ik niets meer met de plaat waar ik aan bezig was. Gelukkig had mijn ik zelf het boekje ook dus heb die plaat daar maar uit gekleurd. Dit is wel iets wat je in de gaten moet houden. De achtergrond is weer super leuk geworden met de oogschaduw. Echt een aanrader om hiermee te gaan werken.