Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Dutchbook Urenlang kleurplezier met dit blok vol 72 prachtige mandala`s. Auteur: Dit mooie kleurblok wordt samen gesteld door 3 auteurs namelijk: Ellen Wolters (Ellenstraties) Marieke Raterman-Bos (Monnicken werken) Mireille Westerduin (Colour by mi) Uiterlijk: Op de voorkant van het blok staat een leuke gekleurde mandala. De kleurstijl die hiervoor gebruikt is, zijn de paarse / donker rosé kleuren. In zwart rosé letters staat er de titel geschreven mandala fun. Rechts in de boven hoek staat new design ook lekker fel gekleurd. Al met al een leuk en kleurrijk geheel. Kwaliteit: Deze blokken zijn gemaakt van niet al te dik papier. Dus je moet wel erg bewust je materialen gaan uitkiezen om mee te kleuren. Je loopt het risico dat bepaalde materialen kunnen gaan door drukken. Wat wel heel erg fijn is dat er stands randen bovenaan de pagina`s zijn gemaakt. Zo kun je de mandala`s eruit sturen, dit kan makkelijker zijn met kleuren en nadien kun je deze leuk in een lijst ophangen. Resultaten: Ingrid de wit en Petra Bartelen uit mijn vaste kleurteam hebben deze keer de mandala`s ingekleurd. Hieronder hun bevindingen en resultaten. .
Mandala fun paars lente 2017
Plaat 1:  Gekleurd met de Stabilo 68 viltstiften & Staedtler triplus fineliners van de Boekenvoordeel. Het papier kleurt heerlijk het materiaal doet soepel zijn werk. Het lijkt erop dat het heel licht korrelig aan voelt door de stiften, maar het is totaal niet storend. Wel drukken allebei de materialen iets door dit is wel jammer je kunt nu de plaat die ervoor of achter zit niet meer kleuren. Wel krijgt je duidelijke en heldere kleuren op het papier te zien en dat is juist de bedoeling van stiften en fineliners.
Plaat 2: Gekleurd met de Guang Hui kleurpotloden van Aliexpress. Ondanks dat het papier aan de dunne kant is kleuren deze potloden fantastisch op dit papier. Door de mooie en leuke tekeningen is het een genot om deze plaat te kleuren. Je krijgt een mooi duidelijk en helder effect met deze potloden terug te zien op je tekening.
Plaat 3: Gekleurd met de Davinci kleurpotloden van de Action. Alweer zo super leuke plaat om te kunnen kleuren. Deze budget potloden werken echt super fijn op dit wat dunnere papier. Je krijgt een super goede kleurafgifte.
Prijs  & verkooppunten Dit boek is voor € 1,00 te koop bij de Action. Hoelang het nog verkrijgbaar is dat is altijd een verrassing bij de Action.
Eigen mening: Mijn algehele indruk van dit boek is super goed. Er staan erg leuke platen in waardoor ik dit boekje zeker zou aanschaften. Ik vind het wel erg jammer dat je niet kunt terug vinden welke auteur de tekening heeft gemaakt. Tip misschien heel klein onder in een van de hoeken de naam van de auteur te melden. Zelf vind ik het erg leuk om van alle auteurs werk te kleuren. Nu weet ik niet van wie ik wel of geen platen gekleurd heb, het kan goed zijn dat ik nu alle platen van 1 auteur heb gebruikt. Je kunt super veel leuke materialen gaan gebruiken in dit blok. Verder echt een schitterend boek om in mijn collectie te hebben.
Plaat 4: Gekleurd met de Stabilo 88 fineliners. Deze fineliners kleuren super lekker. Ze dekken in 1 keer goed op het papier, ondanks dat er wat grotere oppervlakten zijn, is dit geen probleem voor deze fineliners. De kleuren komen goed en helder uit op het papier. Hier is ook weer het nadeel dat ze licht doordrukken, eigenlijk is dat erg jammer zeker omdat ze fijn op dit papier kleuren.