Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Dutchbook Uitgever: Mandala`s voor Volwassenen Urenlang kleurplezier met dit blok vol 72 prachtige mandala`s. Auteurs: Dit mooie kleurblok wordt samen gesteld door 4 auteurs namelijk: Ellen Wolters (Ellenstraties Facebook klik hier!) Sabine van Ee (Sabine Design Facebook klik hier!) Mireille Westerduin (Colour by mi Facebook klik hier!) Marieke Raterman (Monnicken Werken Facebook klik hier!) Uiterlijk: De omslag is voorzien van een gekleurde mandala die erg herfstachtig over komt deze ronde. Je hebt een gele balk met in het zwart mandala geschreven, op het einde is er een rode rechthoek met in het wit het woord fun erin geschreven. Onderaan de omslag is er een zwart blok met daarin de tekst mandalas voor volwassenen in 6 verschillende talen. Het is een mooi vierkant boek geworden wat echt wel je aandacht trekt door het gebruik van de herfst kleuren. Kwaliteit: Deze blokken zijn gemaakt van niet al te dik papier. Dus je moet wel erg bewust je materialen uitkiezen om mee te kleuren. Je loopt het risico dat bepaalde materialen kunnen gaan door drukken. Wat wel heel erg fijn is dat er een stands rand bovenaan de pagina hebben gemaakt. Zo kun je de mandala`s eruit sturen, dit kan makkelijker zijn met kleuren en nadien kun je deze leuk in een lijst ophangen. Resultaten: Deze ronde hebben Nathascha kleurt budget en Petra Bartelen dit leuke boekje geprobeerd. Hieronder kun je onze resultaten zien en lees je onze bevindingen. . .
Mandala fun geel najaar 2017/2018
Opdracht 1: Gekleurd door Nathascha kleurt budget met de Maped fineliners. Wat kleuren deze fineliners fijn. Ze deken aardig goed zeker op de kleinere oppervlakten. Bij de grote stukken hebben ze moeite om het dekkend te krijgen. Drukt licht door, en geeft soms een klein vliesje op het papier. Voor een fineliner een erg goed en mooi resultaat.  
Opdracht 2: Gekleurd door Petra Bartelen met de potloden van de Hema. Achtergrond gekleurd door Nathascha kleurt budget met de pastel potloden van Bruynzeel. Deze budget potloden kleuren best prettig zeker voor de prijs vallen ze niet tegen. Tekeningen zijn erg leuk getekend en daarom een genot om te kleuren. Achtergrond met pastel potloden gedaan en uitgesmeerd met een cosmetische wattenstaafje. Dit gaat heel erg goed, je krijgt een mooi dekkend kleureffect. Voordeel is dat als je over het gekleurde deel heen gaat je er dit er zo weer vanaf wrijft, zo blijft je kleurplaat mooi van kleur ondanks de achtergrond
opdracht 3: Gekleurd door Petra Bartelen met het Bruynzeel keverblik. Achtergrond gedaan door Nathascha kleurt budget met budget oogschaduw. De combinatie kleurpotlood en papier is heel erg prettig. Je krijgt een mooi dekkend geheel. De achtergrond is gedaan met budget oogschaduw. Wauw wat kleurt dit super geweldig weg. Ik heb er echt een mooi geheel van kunnen maken. Het is net of de achtergrond er echt bij hoort. De oogschaduw breng ik aan met een cosmetische wattenstaafje en een foundation sponsje.
Prijs  & verkooppunten Dit boek is voor € 1,00 te koop bij de Action. Hoelang het nog verkrijgbaar is dat is altijd een verrassing bij de Action. Ook is dit boek voor €7.95 te koop bij de uitgever. Je krijg deze in een set van drie verschillende. Dutchbook: Klik hier!
Eigen mening: Mijn algehele indruk van dit boek is super goed. Er staan erg leuke platen in waardoor ik dit boekje zeker zou aanschaften. Wel zou ik deze blokken alleen gebruiken voor kleurpotloden i.v.m. met het doordrukken. Ik vind het wel erg jammer dat je niet kunt terug vinden welke auteur de tekening heeft gemaakt. Tip misschien heel klein onder in een van de hoeken de naam van de auteur te melden. Zelf vind ik het erg leuk om van alle auteurs werk te kleuren. Nu weet ik niet van wie ik wel of geen platen heb gekleurd, het kan goed zijn dat ik nu alle platen van 1 auteur heb gebruikt. Je kunt super veel leuke materialen gaan gebruiken in dit blok. Verder echt een schitterend boek om in mijn collectie te hebben.  
Opdracht 4: Gekleurd door Petra Bartelen met de Edding viltstiften. Achtergrond gedaan door Nathascha kleurt budget met de olie pastel krijtjes van Maped. Zelf hou ik meer van potloden, dus vind ik deze stiften minder fijn kleuren. Nadeel is dat het erg doordrukt en je de aanzet blijft zien. Al met al krijg je wel een mooi glad resultaat. Achtergrond bewerkt met de olie pastel krijt in combinatie met een waterbrush met geurloze terpentine. In het begin denk je o jee dat gaat helemaal verkeerd. Omdat het nat wordt kijk je door de plaat heen. Wel lost het krijt erg mooi op. Zodra de plaat droog is trekt deze bij en is het eindresultaat echt geweldig. Echt een aanrader om eens te proberen.