Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Dutchbook Beste kleurfans! In dit kleurboek vind je 45 nieuwe en bijzondere kleurplaten. Deze kleurplaten zijn getekend door onze vaste illustratoren, een groep creatieve mensen die steeds nieuwe dingen maken. Zij willen graag hun inspiratie met jullie delen! Kijk op www.heelhollandkleurt.nl of scan de QR code en zie hoe de illustraties door hen zijn ingekleurd. Je kunt die voorbeeld precies volgen, of je kiest je eigen kleuren. Uiterlijk: Het boek heeft een gladde voorkaft met daarop een ingekleurde kleurplaat, deze vind je ook terug in het kleurboek. Verder is de titel van het boek terug te vinden op de kaft, tevens zit er een unieke QR code op. Deze kun je scannen. (Zie stukje uitgever) Het boek heeft een mintgroene kleur. Kwalitiet: Het is een kleurboek wat dubbelzijdig bedrukt is op stevig glad papier. Over het algemeen kun je met erg veel verschillende materialen erg goed kleuren in dit kleurboek. Of je nu met gelpennen, alcohol makers, viltstiften of kleurpotloden werkt maakt niks uit. Wel is het papier gevoelig voor doordrukken, zeker met de stiften en alcohol makers heb je daar last van. Het gebruik van de Derwent blender en burnisher is in dit boek niet zo goed idee, door het gladde papier haal je erg veel kleur weg met je blender potlood. Resultaten: Deze keer heeft Ingrid de Wit voor jullie 4 leuke kleurplaten gekleurd. Onze bevindingen zie je plaat voor plaat hieronder:
Inspired coloring - Beads
Plaat 1:  Gekleurd met de alcohol makers van de Action de achtergrond is gedaan met de van Eyck soft pastel krijtjes van de Action. Deze makers werken erg prettig op dit papier, het grote nadeel is dat ze ontzettend doordrukken. Dit is erg jammer de kleurplaat die aan de achterkant staat kun je niet meer kleuren. Tip: leg een leeg vel achter je kleurplaat, zo voorkom je doordrukken op meer dan 1 pagina. De soft pastel krijtjes voor de achtergrond werken erg prettig op dit papier.
Plaat 2: Gekleurd met de gelpennen van de Action. Kleurt erg fijn op dit papier de gelpennen glijden over dit gladde papier heen. Het fijne is dat de gelpennen totaal niet doordrukken. Wel moet je uitkijken dat je de zwarte lijn van de kleurplaat niet raakt, deze neemt dan de kleur van je gelpen aan.
Plaat 3: Gekleurd met het Bruynzeel rijksmuseumblik. Met deze kleurpotloden moet je wel wat druk uitoefenen om de kleur mooi egaal te krijgen, dit kost je wel wat moeite. Ik heb de Derwent blender en burnisher potloden geprobeerd om de kleur egaler te krijgen en de kleur een tint op te halen. Door het gladde papier werkt dit niet goed, je haalt juist erg veel kleur weg met je blender potlood. Kleur je de plaat alleen met de kleurpotloden blijven de kleuren wel erg mooi een vrij egaal van kleur.
Prijs  & verkooppunten Dit mooie boek is te koop bij de Action voor €0,99. Hoelang dit boek nog te verkrijgen is weet ik niet.
Plaat 4: Gekleurd met de Staedtler viltstiften en fineliners van de Boekenvoordeel. Je kunt fijn kleuren met stiften en fineliners op dit papier, nadeel is wel dat de stiften iets doordrukken. Dat is er jammer nu kun je de plaat aan de andere kant niet meer kleuren. De fineliners worden wat korrelig op het papier, bij de viltstiften blijf je de aanzet zien je krijgt strepen. Persoonlijk zou ik niet heel erg snel met stiften en fineliners kleuren in dit boek.