Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Dutchbook Uitgever: Met deze boeken kun je oefenen, we geven handige tips en er is ruimte om je eigen ontwerpen te maken! Je vindt hier welke materialen je nodig hebt, uitleg over soorten letters en versieringen. Ook kun je eigen ontwerpen maken op labels, etiketten en pakpapier. We geven je een steuntje in de rug om het later helemaal zelf te gaan doen. Het vervolg op het razend populaire deel 1, dit is een boekje voor de meer gevorderde fan van handlettering. Heb je deel 1 gemist, dan is deel 2 zeker goed te doen! Wat is het en hoe kun je het leren? Met handlettering kun je letters ontwerpen en tekenen, helemaal zoals bij jou past! Je kunt inspiratie halen uit alles om je heen. Logo’s, reclameborden van vroeger en nu, verpakkingen, boeken. En het mooiste is dat jij je eigen fantasie kan gebruiken! Uiterlijk: Het boek heeft een witte kleur met daarop de tekst en wat voorbeelden in het zwart roze staan. Het is een paperback kaft. Door de wit, zwart tinten en 1 kleurgebruik trekt het boek wel meteen je aandacht. Omdat ik zelf niks met handlettering heb, is dit boek uitbesteed voor een gast review door Anita Aken. Anita vond het geweldig om deze uitdaging aan te gaan, zei was ook nog niet bekend met handlettering. Het is een mooi compact boek. Kwaliteit: Omdat het boek niet te groot is kun je deze vrij makkelijk meenemen. Het boek is zeer overzicht ingedeeld en is voorzien van een duidelijke werkbeschrijving. Door de goed beschreven voorbeelden is het erg makkelijk om zelf aan de slag te gaan met dit geweldige boek. Het papier is lekker stevig en leent zich uitstekend voor vele verschillende producten zoals: Pigma micron fineliners in de diktes: 2,4 en 8, Witte Posca stift, Twin markers wit metallic en de goudkleur Faber Castell Pitt artist pen. Alle genoemde materialen drukken niet door.   Resultaten: Al deze opdrachten van handlettering zijn gemaakt door Anita Aken. Hieronder lees je haar bevinden. . .
Handlettering 2
Opdracht 1: Teken je naam en versier deze, gedaan met de Pigma micron fineliners nummer 2, 4, en 8. De opdracht was teken je eigen naam en versier deze na eigen inzicht , doe wat denkt wat bij je past. Ik heb 3 keer mijn eigen naam geschreven elke keer weer wat anders geschreven en versiert. Gewoon wat in me op kwam en af en toe wat ideeën opgedaan uit het boek. Ik heb eerst met potlood de letters voor getekend. Nadien heb ik de rest met de Derwent elektrische gum weg gegomd. Dit gaat super goed met deze gum had dit niet verwacht.   
Opdracht 2: Maak een frame gedaan met wederom de Pigma micron fineliners nummer 2, 4, en 8. Kies 1 of meerdere kaders, bedenk een goed woord bijv. seizoen enz. Ga dit woord versieren met een mooie rand. Ik heb het woord lief gekozen. Voor de versiering heb ik meerdere frames gebruikt. Een gedeelte heb ik uit het voorbeeld gepakt en de rest vanuit mijn eigen fantasie gedaan. De fineliners vloeien niet uit dus zijn super geschikt voor dit boek. Wat een super leuke opdracht was dit, heb er echt van genoten om hem te doen.
opdracht 3: Maak zelf een frame ook deze opdracht getekend met de Pigma micron fineliners nummer 2, 4, en 8. Hiervoor heb ik 4 hartjes gekozen om te maken in plaats van 1 groot hart. Voor alle hartjes heb ik verschillende sierlijnen gebruikt. In het begin lijkt het moeilijk, maar eigenlijk viel het best wel mee. Het is gewoon een kwestie van durven en doen. Oefen oefenen en nog eens oefenen dan wordt je er vanzelf steeds beter in. Ik vond dit een super geweldige opdracht en heb er ook echt van genoten. Begin het steeds leuker te vinden.
Prijs  & verkooppunten Dit boek is te koop voor een paar euro`s bij de Action, ben er wel snel bij want vaak is op ook echt op bij de Action.  Voor €4.95 is hij ook bij de uitgever te bestellen hieronder vind je de link. Dutchbook: Klik hier!
Eigen mening: Dit is de mening van Anita Aken. Wat een super geweldig boek is dit. Door de duidelijke uitleg en super goede voorbeelden is dit super makkelijk te volgen en na te doen. Zelf heb ik er weer een verslaving bij namelijk handletteren. Voor mensen die van tekenen houden, en graag met goede duidelijk instructies op een laagdrempelige manier het willen leren. Is dit boek zeker een aanrader. Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen.  
Opdracht 4: Kerstbal versieren gedaan met de Twin maker wit metallic, witte Posca verfstift en de goudkleurige Faber Castell Pitt artist pen. Geef je donkere kerstbal een mooie witte kerstwens mee. De volgende kerst wens heb ik gekozen: Merry christmas to you all. Ik heb geprobeerd om dit met de witte metallic Twin maker te doen. Na er twee keer eroverheen gegaan te zijn was dit nog niet goed te zien, toen heb ik de Posca verfstift gebruikt en dat ging super goed. Door de witte Twin marker heb je nu wel een leuk schaduw effect. Met de gouden Faber Castell Pitt stift heb ik er versiering ingebracht het meeste heb ik zelf bedacht 1 klein takje heb ik nagemaakt uit het voorbeeld. Wat een super leuke opdracht om te doen.