Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Vormgeving en uiterlijk : Bruynzeel Deze potloden kreeg ik in een erg mooie en degelijke verpakking thuisgestuurd. De potloden zaten in een soort laden kast systeem, met 2 lade delen van elk 12 potloden. De potloden liggen in een soort schuim. Voor elk potlood is er een aparte sluif gemaakt om ze netjes in te bewaren. Productinformatie: De pastelpotloden van Bruynzeel Design zijn van superieure kunstenaarskwaliteit, perfect voor het maken van pasteltekeningen die je zeer nauwkeurig kunt opzetten. Met deze potloden is het gemakkelijk om meerdere kleurlagen over elkaar aan te brengen. Ook kun je met de pastelpotloden aquarelleren, ze zijn zowel droog als nat op te brengen. De dikke kleurkern wordt gemaakt uit hoogwaardige kleurpigmenten die zorgen voor een zeer goede kleurafgifte.  De potloden zijn rond en hebben een kern dikte van 3,8 mm. De luxe bewaar box bevat 24 pastelpotloden met een perfecte onderlinge afstemming tussen de kleuren. (Glutenvrij). Alle potloden van Bruynzeel zijn met zorg vervaardigd uit verantwoord verkregen hout. Ook zijn Bruynzeel potloden dubbel gelijmd, zodat ze extra sterk zijn en de kans dat de kleurkern breekt – bijvoorbeeld als het potlood op de grond valt – minimaal is! Dit voorkomt gebroken punten en zorgt ervoor dat je het potlood amper hoeft te slijpen. Bruynzeel, voor langdurig kleurplezier! Gebruik een kleurenpuntenslijper voor een optimale levensduur van het kleurpotlood. Kleuren: Deze set bevat 24 kleuren. Dit is eigenlijk ruim voldoende voor het doeleinde waarvoor ik pastel potloden wilde gaan gebruiken. De set heeft de meest gangbare kleuren. Je kunt deze kleuren ook nog mengen dan kun je zelf ook meerdere kleurtinten maken. Zou je in de toekomst nog uit willen breiden is dit altijd mogelijk met de set van 48 potloden. Gebruik: De potloden liggen heel erg fijn in de hand. Ze geven een perfecte kleur af. Na het kleuren heb je een poedervormig effect, dit kun je heel erg makkelijk met een cosmetische wattenstaafje uitsmeren. Je krijgt dan een mooi egaal effect van het geheel. Zelf gebruik in deze potloden heel erg graag om achtergronden mee te maken. Maar je kunt er ook gewoon mee kleuren, wat ook uitstekend gaat. Voordeel bij deze potloden is dat je er geen vuile handen bij krijgt. Voorheen gebruikte ik pastel krijt daar krijg je echt hele vieze handen van. Resultaten: Hieronder kun je mijn bevindingen lezen. Ik heb 4 platen en/of achtergronden gemaakt met deze potloden.
Plaat1 Kleurplaat uit Denksport voor kids mandala junior. Deze plaat bewust gekozen omdat het grote vlakken had. Kleurt erg fijn, en de kleuren komen er mooi uit. Na het kleuren bewerkt met een cosmetische wattenstaafje. Na het kleuren krijg je poeder dat kun je wegblazen of uitsmeren. Ik heb het uitgesmeerd.
Plaat 2 Kleurplaat uit Pusheen kleurboek. Ook hier weer een makkelijke plaat met grote oppervlakten. Potloden kleuren geweldig, lekker soepel en erg veel kleur. Ook bij deze plaat bewerkt met cosmetische wattenstaafje. Zelfs de achtergrond heb ik gedaan met deze potloden. Achtergrond 2 kleuren door elkaar gemengd, wow wat gaat dit goed zeg. (had ik niet verwacht)
Prijs & verkooppunten: Deze set (24 stuks) is vanaf €26,21 tot €45,62 te verkrijgen op de volgende punten. Prijs is sterk afhankelijk waar je ze besteld. Livreria: Klik hier! Discountoffice: Klik hier! Bol.com: Klik hier!
Plaat 3 Kleurplaat uit Whimsical world. Hier heb ik alleen de achtergrond gedaan. Het bovendeel de stenen heb ik met een sjabloon gedaan. Hier eerst de ruwe aanzet gedaan, daarna met een wattenstaafje uitvegen. Werkt super goed stond er zelf van te kijken. Onderste deel gewoon gekleurd en uitgewreven.
Plaat 4: Kleurplaat uit Zwoele zomeravonden van Hanna Karlzon. Bij deze plaat ook alleen de achtergrond met deze fijne potloden gedaan. In een woord wauw wat een super potloden voor achtergronden. Zelf verloop in kleur kun je erg fijn aanbrengen. Met 3 kleuren gewerkt. Hier ook weer uitgewreven met een cosmetische wattenstaafje.
Eigen mening: Persoonlijk vind ik dat mensen die veel en vaak achtergronden maken deze potloden zouden moeten gebruiken. Ze zijn inderdaad wel wat aan de dure kant. De set met 24 kleuren valt nog net in de middenklasse. Al met al zeker een set om voor te gaan sparen. Voordeel is dat je vrijwel geen vuile handen krijgt ten opzichte van de krijtjes. Deze potloden neem je ook veel makkelijker mee op pad dan de krijtjes. Krijtjes is een ontzettend gedoe en een vies werkje. Zelf ben ik zeer tevreden over deze super mooie set.  .