Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Vormgeving en uiterlijk : Bruynzeel Deze leuke set kreeg ik aangeleverd in een metalenblik. Er stond een super leuke afbeelding van een schip op zee met een potlood en een kwast. Zee is water dus het sluit erg goed aan bij het product aquarel potloden. Productinformatie: Aquarelpotloden: maak aquarel tekeningen met oog voor detail. Wil je je kleurplaten nét iets excentrieker inkleuren? Of zoek je naar een manier om precieze details toe te voegen aan je aquareltekening? Maak dan kennis met de Aquarel-collectie van Bruynzeel Expression. Met deze potloden kan je gewoon kleuren, maar ook aquarelleren! Met een nat penseel vloei je de kleurvlakken uit over het vel papier. Zo ontstaan er de mooiste aquarel-effecten. Bruynzeel Expression Aquarel is verkrijgbaar in 3 blikken. De kleinste set bestaat uit 12 basiskleuren. Uitgebreide sets van 24 en 36 kleurpotloden bevatten naast deze basiskleuren diverse kleurschakeringen om meer nuance aan te brengen in je tekening. Elke set bevat een penseel. De kleurkern van een Bruynzeel Expression aquarelpotlood, de zogeheten stift, is 2,9 mm breed en is van hoogwaardige pigmenten voor een extra goede kleurafgifte en volledige oplosbaarheid in water. Kleuren: Zoals je hierboven kunt lezen heb je naast de 12 basis kleuren van bepaalde kleuren meer kleurtinten. Ook heb je huidskleur en 1 grijstint erbij zitten wat soms erg handig kan zijn. Dit zijn kleuren die zelf wat moeilijker te maken zijn, vooral de huidskleur. Gebruik: Wat een super potlood om mee te werken. Ze geven erg veel pigment af, dit lost ook makkelijk en heel erg goed op in water. Zelf het mengen van meerdere kleuren gaat uitstekend. Je kunt bij deze potloden ook prima gebruik maken van de populaire Water brush penselen. Resultaten: Ikzelf (Nathascha kleurt budget) en Ingrid de Wit hebben deze aquarel kleurpotloden voor jullie uit getest. Hieronder kun je onze bevindingen lezen:
Plaat1 Gekleurd door Nathascha kleurt budget een geprinte kleurplaat van Rob Roskam uit het boek Whimsical Garden. (Was een freebee op mijn Facebook groep budget kleuren) Het kleuren gaat prima op dit kopieer papier. Ook krijg je fantastische mooie kleurovergangen wanneer je met water gaat werken. Klein nadeel is dat het papier omdat het nat wordt erg bobbelig wordt, dit kun je verhelpen om de plaat op dikker papier te printen bijvoorbeeld 120 grams. De gouden stukken heb ik met een gewoon kleurpotlood gedaan.
Plaat 2 Gekleurd door Nathascha kleurt budget een plaat uit 40x een kleurboek van de Zeeman. Erg fijn en glad papier waar je zeer prettig op kunt werken. Het papier blijft glad en de kleuren komen erg goed uit. Ook deze plaat met de water brush penselen gedaan. Je voelt wel aan de achterkant dat er met water is gewerkt, maar je kunt de plaat op de achterkant gewoon kleuren het is niet hinderlijk.
Prijs & verkooppunten: Deze super mooie set is te koop vanaf € 13,16 tot € 23,03 afhankelijk waar je ze besteld. Livreria: Klik hier! Bruna: Klik hier! Bol.com: Klik hier!
Plaat 3 Gekleurd door Nathascha kleurt budget een kleurplaat uit het boek tijdperk van Hanna Karlzon. Deze potloden werken echt super goed op dit dikke papier. Je voelt het niet tot nauwelijks op de achterkant dat je met water hebt gewerkt. Deze plaat heb ik eerst helemaal ingekleurd en daarna met water bewerkt. Je merkt dat de kleuren dan super levendig gaan worden. Ook mengen met deze potloden gaat geweldig de bloemen van de aardbei struik heb ik wit met huidskleur gedaan. Je krijgt dan een super mooie crème kleur en werkt nog prima ook,wat een uitvinding om te mengen met water.
Plaat 4: Gekleurd door Ingrid de wit een plaat uit Harry Potter jubileum editie. Wat kleuren deze potloden prettig. Je krijgt een perfecte kleurafgifte. Kleuren mengen super goed met water en je krijgt daardoor mooie kleurovergangen. Wat wel jammer is dat het papier erg gaat bobbelen en voelt het heel erg goed aan de achterkant. Zelfs de achtergrond heb ik met deze aquarel potloden gedaan en dit gaat boven verwachting goed. Een fijn potlood dit is een echte aanrader.
Eigen mening: Deze potloden werken fantastische en kleuren heel erg fijn. Voor mensen die van aquarel houden is dit een echte aanrader. Mensen die eens willen uitproberen of aquarel iets voor ze is, dit is een super mooie set om te experimenteren. Dit is echt een set die niet te duur is en waarvan je weet dat je kwalitatiefs iets goeds in handen gaat krijgen. Zelf ben ik helemaal weg van deze set, vooral omdat je merkt dat ze echt erg goed kleur afgeven  en erg goed mengen met water. Voor iedereen die lekker met water wil kliederen zou ik zeggen ren na de winkel of web shop en bestel deze set. .