Van blog naar website, om alles nog makkelijker en overzichtelijker in beeld te brengen!
Beschrijving van de uitgever: Akasha Het Akasha Mandala kleurboek biedt een grote verscheidenheid aan in te kleuren mandala’s. Achttien mandala liefhebbers, van wie een boek op het gebied van de mandala door Uitgeverij Akasha is uitgegeven, hebben hun bijdrage aan dit boek geleverd. De variatie in mandala’s die hierdoor is ontstaan, maakt het kleuren extra leuk en is bovendien een mogelijkheid om kennis te maken met zeer verschillende stijlen. Uiterlijk: Het kleurboek heeft een mooie gladde paperback kaft. Op de kaft zie je verschillende mandala`s afgebeeld, deze zijn voor een deel ingekleurd, om je inspiratie te geven. Verder zijn er potloden en een gum afgebeeld. In het midden loopt de titel van het boek, Akasha Mandala kleurboek. Ik vind het persoonlijk een heel rustgevende kaft. Kwalitiet: Het papier is niet erg dik, daarom heb ik gekozen om alleen met kleurpotloden te werken in dit boek. Omdat het wat dunner papier is durfde ik het niet aan hier met stift of markers in te gaan werken. Wat ik als een groot voordeel heb ervaren is dat de kleurplaten enkelzijdig bedrukt zijn, dus je hebt wel de mogelijkheid om er met stiften of markers in te kunnen kleuren. Wat heel fijn is dat de tekeningen heel erg duidelijk zijn, daardoor kleurt het erg makkelijk en fijn in dit boek. Resultaten: Petra Bartelen heeft 4 mooie kleurplaten gekleurd uit dit mooie boek. Hieronder lees je haar bevindingen.
Akasha Mandala Kleurboek
Plaat 1:  Gekleurd met Bruynzeel keverblik, de achtergrond is met de van Eyck soft pastelkrijt van de Action gekleurd. Het papier is lekker glad waardoor de potloden makkelijk over dit papier glijden. Zonder hard te hoeven drukken komt er ruim voldoende pigment op het papier, waardoor de plaat echt levendig wordt.
Plaat 2: Gekleurd met Bruynzeel keverblik, Top model haar en huidskleur potloden en de Color`peps maped. Het papier is echt geweldig voor zo veel verschillende soorten kleurpotloden. Met de Top model kleurpotloden kun je geweldig mengen ik heb de kleuren teint en gold gebruikt voor het gezicht, dit papier is zeer geschikt om te kunnen mengen.
Plaat 3: Gekleurd met Staedtler noris club kleurpotloden, achtergrond van Eyck pastelkrijt van de Action. Doordat het een wat harder kleurpotlood is moet je iets harder drukken om toch een mooie kleur op het papier te kunnen krijgen. Het is wel prettig dat het papier glad is, waardoor het fijn is om wat meer kracht te gebruiken bij de kleurpotloden. Het papier is geweldig om te bewerken met de pastel krijt van de Action, deze heb ik gebruik voor de achtergrond.
Plaat 4: Gekleurd met de Davinci kleurpotloden en de van Eyck soft pastel krijt van de Action. Deze kleurpotloden zijn erg prettig op dit gladde papier, en geven een erg goed kleurpigment af. De kleurpotloden glijden soepel over het papier waardoor druk uitoefenen overbodig is.
Prijs & verkooppunten: Dit prachtige boek is voor € 14,90 te koop bij de volgende verkooppunten: Akasha uitgeverij Klik hier! Bol.com Klik hier! Bruna Klik hier!